
החורף הגיע ועל פי הרפואה הסינית חשוב מאד לאכול אוכל שמתאים לקור ולהשפעה של הקור על הגוף שלנו.
בכתבים הסינים מדובר הרבה על הטעמים השונים וההשפעה שלהם על הגוף, גם בהקשר של עונות השנה.
בחורף ההמלצה היא לאכול אוכל מחמם, מתוק (הכוונה לבשר, עוף, דגנים שהם מחממים ומחזקים את הגוף וארחיב עליהם בקרוב) וחריף - היום אני רוצה להתמקד בטעם החריף.
כשאנחנו חושבים על מאכלים חריפים אנחנו ישר חושבים על מאכלים כמו פלפל חריף אבל יש מזונות חריפים עדינים, שאין בעיה לאכול אותם כשיש בעיות עיכול והם אפילו יכולים לעזור לעיכול.
הטעם החריף מתאים לאנשים שבעיות העיכול שלהם מחמירות במתח, בתסכול, בכעס, לפני ווסת (אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל יש פילוסופיה שלמה שמסבירה מה המשמעות של בעיות עיכול שמגיעות לפני ווסת לעומת בעיות עיכול שמגיעות אחרי ווסת) ומשתפרות כשהאנשים בתנועה - לדוגמא כשעושים הליכה או כשנמצאים בחופש והגוף משוחרר יותר.
החורף גורם לנו להשתבלל ולהיות פחות בתנועה ולפעמים הוא גם גורם לבעיות העיכול שלנו (או בכלל לבעיות בגוף) להחמיר. במקרה כזה כדאי להוסיף לתזונה יותר מאכלים חריפים ומחממים.
מאכלים חריפים שאפשר להוסיף לתזונה הם:
ג'ינג'ר, קינמון, שומר, שמיר, קימל, אניס, כוסברה, רוקט/ ארוגולה, כמון, בצל מבושל (לא בכמות גדולה מדי כי בצל טרי לא מיטיב עם מערכת העיכול), בצל ירוק, בזיליקום, רוזמרין, אגוז מוסקט, פלפל שחור.
גם כשאנחנו אוכלים מאכלים יותר כבדים שמאפיינים את החורף כמו לדוגמא מרק כתום, אפשר להוסיף להם מזונות חריפים כמו ג'ינג'ר או אגוז מוסקט שיפזרו קצת את הכבדות של המתוק.
שיהיה חורף חמים עם הרבה בריאות והרבה הקשבה לגוף 😊
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8