top of page



על פי הרפואה הסינית לכל טעם יש כיוון מסוים - הכוונה היא שיש טעמים שגורמים לסמפטומים לרדת למטה ויש כאלו שגורמים לתנועה לצדדים או לעליה למעלה.

 

אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל האמת היא שזה הגיוני שהתזונה שלנו תשפיע על הסמפטומים שלנו. יש סמפטומים שמרגישים כמו משהו שעולה למעלה: צרבות, בחילות או הקאות ויש סמפטומים שמרגישים כמו משהו שתקוע בגוף - כאבי בטן, אי נוחות בבטן או נפיחות בבטן.

 

טעם חמוץ - מוריד למטה ומכניס פנימה (תדמיינו מה קורה לכם כשאתם שותים מיץ לימון, אתם מתכווצים פנימה). לכן טעמים חמוצים יכולים לעזור בסמפטומים ש"עולים" למעלה: בחילות, צרבות, הקאות.

 

מאכלים חמוצים לדוגמא יהיו יוגורט, לימון, תפוח עץ חמוץ, מלפפונים חמוצים, זיתים. הכוונה היא לא שצריך לאכול רק אותם אלא שאפשר לשלב יותר אוכל חמוץ בתזונה או לאכול אותו כשיש בחילה או צרבות (לדוגמא למצוץ לימון או מלפפון חמוץ).

 

טעם חריף - מפזר לצדדים ומניע. הרפואה הסינית נוצרה מהתבוננות והמטפלים הראשונים ברפואה סינית ראו מה קורה כשאנחנו אוכלים חריף: יוצאות לנו דמעות, זיעה, אפילו יציאות. הסינים הבינו שהטעם החריף יוצר תנועה בגוף או מוציא דברים החוצה אבל גם השכילו להגיד שאין צורך לאכול דברים קיצוניים כמו פלפל חריף כדי לגרום לתנועה הזאת. אפשר לאכול מאכלים עדינים בחריפות שלהם שיגרמו לתנועה הרבה יותר עדינה בגוף ולהקלה על סמפטומים כמו כאב או אי נוחות בבטן.

 

מאכלים חריפים עדינים יהיו לדוגמא צנון, בצל ירוק, כרישה, כוסברה, ג'ינג'ר, בזיליקום וזרעי שומר. אפשר לשתות אותם בחליטות (חליטת ג'ינג'ר, זרעי שומר) או להוסיף אותם לאוכל.

 

שיהיה שבוע טוב ורגוע 🙏🏻

להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8

 

bottom of page