top of page



מי שטייל בסין אולי ראה שהסינים (לפחות איפה שאני גרתי) מסתובבים עם בקבוקי שתייה מזכוכית ובתוכם צמחים.

 

בכל פעם שהם מסיימים את הבקבוק הם מוסיפים לבקבוק מים רותחים, מחכים שיתקררו קצת ושותים. בצורה הזאת הם הופכים את השתייה שלהם לסוג של טיפול מתמשך לאורך היום.

 

חליטות שעוזרות לעיכול ועל הדרך מרגיעות הן:

 

קמומיל - עוזרת בעיקר למי שסובל/ת מתחושת כבדות בבטן, יציאות רכות מאד, חוסר התרוקנות וריר בצואה. על הלשון לרוב יהיה גם חיפוי עבה.

 

זרעי שומר- עוזרים למי שסובל/ת מיציאות משתנות: עצירות ושלשול לסירוגין, למי שהסמפטומים שלו מחמירים בלחץ ולנשים שהסמפטומים שלהן מחמירים לפני ווסת.

הלשון תהיה בדרך כלל אדומה יותר בצדדים.

 

ג'ינג'ר - טוב יותר לבחילות, אי נוחות בבטן עליונה, שיעולים עם ליחה .

 

קינמון - למי שסובל מכאבי בטן, אי נוחות בבטן, נפיחות או גזים כשברקע יש גם תחושת קור בבטן או בכלל בגוף (קינמון נחשב כמחמם ולכן לא מתאים למי שסובל מחום).

 

מרווה - לדעתי מעולה להרגעה. דווקא לא מאד נפוצה כצמח מרפא בסין לבעיות עיכול אבל כן נאמר עליה שהיא מרגיעה את הנפש ולדעתי האישית (וממה שאני שומעת ממטופלים) עוזרת גם להקלה על כאבי בטן.

 

חליטות אפשר לשתות כתיונים אבל הכי טוב לדעתי לקחת כפית ממה שבחרתם, לשים במים רותחים, לחכות שיצטנן קצת ולשתות. אם יש לכם בקבוק מתאים אז פשוט לשתות את החליטה לאורך היום.


להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8

 

bottom of page