top of page



אני רוצה לכתוב כמה מלים על כוסמת. ולפני שאתם בורחים כי אתם לא אוהבים כוסמת (וזה מובן לגמרי) אני רוצה להגיד שיש דרכים לשנות את הטעם של הכוסמת ושלדעתי כדאי לתת לה הזדמנות - כי על פי הרפואה הסינית היא מאזנת את מערכת העיכול.

 

אז מה זה אומר לאזן את מערכת העיכול? על פי הרפואה הסינית האיברים שלנו יכולים להיות במצב מאוזן/ במצב של חוסר/ עודף. מצב של עודף יתבטא לדוגמא בצרבות חזקות, כאבי בטן חזקים, התלקחות של מחלת מעי דלקתית.

מצב חוסר יתבטא בסמפטומים מציקים לא פחות אבל אחרים: נפיחות בבטן, גזים, תחושה של אי נוחות תמידית בבטן שמוטבת בחום/ במנוחה/ במגע.

ככלל אפשר להגיד שמה שמוטב במנוחה מעיד על מצב של חוסר ומה שמוטב בתנועה מעיד על מצב של עודף.

 

כוסמת היא דגן שיודע לאזן גם סמפטומים של עודף וגם סמפטומים של חוסר. מצד אחד היא לא מכבידה על מערכת העיכול. היא לא תחמיר כאבי בטן או צרבות ומצד שני היא נחשבת כמחזקת את מערכת העיכול: טובה למצבי חוסר כמו אלו שתיארנו (ואני מוסיפה סמפטומים נוספים כמו יציאות מרובות ושלשולים). 

 

כדי להקל על הטעם הדומיננטי שלה אפשר להשרות אותה הרבה זמן בהרבה מים (אני משרה כ 12 שעות). אחר כך אפשר להכין ממנה כל מיני דברים כמו תבשיל כוסמת עם ירקות חמים (אני מצרפת מתכון לדוגמא) או טורטיות כוסמת שיכולות להחליף לחם (מצרפת מתכון גם לזה, ממליצה להכפיל את הכמות של עשבי התיבול).

 

אפשר גם להכין דייסת כוסמת (עוד לא יצא לי להכין בעצמי. אבל אכלתי אחת כזאת ברוסיה והיא היתה מעולה) וזאת ממש העונה בשבילה.

 

יש כוסמת ירוקה וכוסמת חומה (שהיא בעצם כוסמת קלויה) ואתם יכולים לראות למה אתם מתחברים יותר. הכוסמת הירוקה קצת יותר רירית אז מי שלא אוהב יכול לייבש אותה אחרי ההשריה.

 

שיהיה המשך שבוע טוב ושקט והנה כמה מתכונים טעימים עם כוסמת

 



להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8

 

bottom of page