
הרבה שנים שאני שומעת המלצות של דיאטנים ונטורופתים להקלה על בעיות עיכול.
אני רואה שההמלצות מאד דומות להמלצות של הרפואה הסינית אבל לרפואה הסינית יש דגש אחד ששאר שיטות הטיפול לא מדברות עליו והוא לדעתי מאד חשוב:
הטמפרטורה וצורת ההכנה של האוכל.
על פי התאוריה הסינית אוכל/ שתיה קרים (וכבר אפרט מה זה אומר) מקשים על מערכת העיכול שלנו.
כשמדברים על אוכל/ שתיה קרים חשוב לדעת כמה דברים:
1. הכוונה היא גם לאוכל/ שתיה שנמצאים במקרר וגם לאוכל שלא עבר תהליך של בישול/ אידוי/ הקפצה לכן גם סלט ירקות או פירות נחשבים קרים גם אם הם לא יצאו מהמקרר עכשיו.
2. יש המון עדויות שתזונה ים תיכונית שמורכבת מהרבה ירקות היא תזונה בריאה ואפילו טובה ספציפית לבעיות עיכול. דיברתי עם דיאטנית גסטרו שמתמחה בתזונה ים תיכונית (אני מקווה שהיא תכתוב לנו מידע על תזונה כזו בקבוצה שלנו בשבועות הקרובים) והיא הסבירה לי שמבחינתה תזונה ים תיכונית לא חייבת להיות "קרה". אפשר לאכול הרבה ירקות אבל חשוב שיהיו מבושלים או יוכנו בצורת בישול אחרת.
3. הרפואה הסינית מתייחסת גם לשעת האכילה. מבחינתם מערכת העיכול שלנו בשיא שלה בצהריים ולכן יותר קל לה לעכל בשעות האלה. אם אנחנו בוחרים לאכול דברים "קרים" - עדיף שזה יקרה בשעות שקרובות יותר לצהרים ולא ברגע שקמים בבוקר (בלי יוגורט בבוקר בבקשה...) או בערב (שימו לב שהרבה פעמים הבטן מתנפחת יותר בערב מה שמראה על חולשה של מערכת העיכול בשעות האלה)
דרך אגב, על פי התאוריה הסינית אוכל קר לא מומלץ לאף אחד כי הרפואה הסינית מבינה את החשיבות של מערכת העיכול לגוף. גם אם אין סמפטומים של עיכול לא תקין, עדיין חשוב לשמור על מערכת העיכול כי היא הבסיס שלנו ולכן בסין אין כזה דבר סלט ירקות או שתיה קרה.
להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8