top of page



היום אני רוצה לרשום על הקשר בין טעמים לבין מערכת העיכול שלנו ואיך ניתן להשתמש בטעמים שונים כדי להקל על העיכול.

ברפואה סינית יש חלוקה של כל מאכל (דגנים, קטניות, ירקות, מוצרים מהחי וכו') על פי הטעם הדומיננטי שלו.

הטעם המומלץ נקבע על פי האבחנה הרפואית של האדם. כמובן שיש בעיות עיכול שונות (מעי רגיש, קוליטיס, צרבות ועוד) וגם תסמינים שונים (שלשולים, נפיחות בבטן וכו') אבל ברוב בעיות העיכול הטעם המומלץ יהיה מתוק.

לפני שאתם מתלהבים... הטעם המתוק שהסינים מדברים עליו הוא ממש לא המתוק שלנו. מאד חשוב על פי הרפואה הסינית לא לאכול אוכל מתוק כמו שאנחנו מכירים אותו (שוקולד, עוגות, גלידות, דבש/ סילאן/ ממתיקים מלאכותיים בכמויות גדולות).

מזונות מתוקים שהסינים כן ממליצים עליהם יהיו:

אורז לבן, כוסמת, כוסמין, בקר, עוף, גזר, קישואים, תרד, בננה, ענבים, דובדבנים, תותים.

הטעם המתוק יעזור בהקלה של סמפטומים כגון: נפיחות בבטן, אי נוחות בבטן, יציאות רכות, חולשה ועייפות.

הטעם המר גם הוא יעיל בטיפול בבעיות עיכול. הוא יעזור כאשר יש תחושה של כבדות בבטן או בכלל בגוף, דחיפות ליציאה, ריר בצואה, ערפול בראש (לא חובה שיהיו כל הסימנים האלה אלא רק חלק מהם). במקרים כאלה בדרך כלל גם יהיה חיפוי יחסית עבה על הלשון.

מזונות שמשלבים את הטעם המתוק והמר ביחד הם: אורז בסמטי לבן, שיבולת שועל, חסה, רוקט, מלפפונים, פפאיה.

מזונות שהם רק מרים יהיו פטרוזיליה, בצל ירוק, אשכולית, חליטות של רוזמרין, תימין, קמומיל.

 

לסיכום... כמובן שנאכל שילובים שונים של טעמים ומזונות, אבל כן מעניין לשים לב אם יש טעם דומיננטי של המזון שאנחנו אוכלים ואיך הוא משפיע עלינו.


להצטרפות לקבוצת וואטסאפ שקטה עם מידע על טיפול בבעיות עיכול לחצו כאן: https://chat.whatsapp.com/IICH53lgnWx659TcpSADz8

 

bottom of page