טיפול טבעי בקרוהן – האם דיקור סיני יכול להקל על מחלת קרוהן ?

 

במחקר שנערך בגרמניה נבדקו עשרות חולי קרוהן ברמה קלה עד בינונית. החולים חולקו לשתי קבוצות – קבוצה אחת קיבלה דיקור סיני וקבוצה שנייה קיבלה דיקור דמה – כלומר דיקור בנקודות אקראיות, שאינן נקודות דיקור. המטופלים לא ידעו לאיזו קבוצה הם שייכים. במחקר נבדקו שינויים במדדי פעילות המחלה  (CDAI- crohn's disease activity index) לאחר 10 טיפולים, ונערך מעקב של 12 שבועות אחר החולים לאחר סיום הטיפולים. נבדקו גם שינויים באיכות החיים ובתחושת הבריאות הכללית, כמו גם נוכחות מרקרים המעידים על דלקת  (a1- acid glycoprotein, C-reactive protein).

 

תוצאות:
בקבוצה שקיבלה דיקור סיני מדדי המחלה (CDAI) ירדו מ 250 (±51 ) ל 163 (±56), לעומת קבוצת הביקורת בה ירדו מדדי המחלה מ 220 ( ±42) ל 181 (±46). בשתי הקבוצות היה שיפור בתחושת הבריאות הכללית ובאיכות החיים, בקבוצה שקיבלה דיקור סיני ההטבה בתחושת הבריאות הכללית הייתה גדולה יותר.  הריכוז של a1- acid glycoprotein ירד משמעותית רק בקבוצת הדיקור הסיני.

 


מסקנות המחקר:


לרפואה הסינית תועלת רפואית לחולים עם מחלת קרוהן בדרגה קלה עד בינונית.


קישור לאבסטרקט המחקר:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15114043

קרוהן היא מחלה דלקתית כרונית במעי, היכולה להופיע מהפה ועד לפי הטבעת. מחלת הקרוהן מתבטאת בשלשולים, כאבי בטן, דם וריר בצואה. המחלה נגרמת מדלקת הפוגעת בדופן המעי. הסיבה למחלת הקרוהן היא לא חד משמעית אבל כיום מניחים כי הגורמים הם גנטיים, אימוניים (כתוצאה מהשפעה של מערכת החיסון על הגוף) וסביבתיים  (הנקה כגורם מגן מפני קרוהן, תאוריית ההגיינה הטוענת כי אנשים ששומרים על הגיינה גבוהה מדי עלולים לחלות בקרוהן ועוד). המחלה עלולה להופיע בכל גיל אך בדרך כלל מופיעה סביב גילאי העשרה ועד גיל 30.  למרות שאין מספיק מחקרים המראים את הקשר בין תזונה להתפרצות מחלת קרוהן, כן ידוע כי תזונה משפיעה על המחלה לאחר התפרצותה. מומלץ כי מטופלים אשר מאובחנים עם קרוהן יקבלו המלצות תזונתיות על מנת להבין מאיזה מזון עליהם להמנע. הרפואה הסינית יכולה להקל על על תסמיני המחלה על ידי המלצות תזונתיות, דיקור סיני וצמחי מרפא. הטיפול בקרוהן מותאם באופן אישי ואינדיבידואלי לכל מטופל על פי התסמינים מהם הוא סובל, על פי האבחנה המערבית ועל פי האבחון הסיני שנעשה לו.   

במחקר שנעשה בשנת 2014 ופורסם ב World Journal of Gastroenterology נבדקה השפעתו של דיקור סיני על 92 חולי קרוהן. החולים חולקו לשתי קבוצות – קבוצה שקיבלה דיקור סיני "אמיתי" וקבוצה שקיבלה דיקור "דמה"  – דיקור בנקודות דיקור שאינן אמיתיות אך מרוחקות סנטימטר או שניים מהנקודות האמיתיות.

תוצאות המחקר:
לאחר 12 שבועות של טיפול 74% מהחולים בקבוצת הדיקור האמיתי נכנסו לרמיסיה (הפוגה) לעומת 36% בקבוצת הדמה.